Over Short Stay

Short Stay Midden Drenthe is de trots van Alie Bos en Alle Hendriks. Het pand, dat al jaren in de familie zit, is sinds 2014 eigendom van dit echtpaar. Alie en Alle zagen de vele mogelijkheden van de woning dat – toen ze het overnamen – meer leek op een bouwval, dan op het luxueuze verblijf dat het nu is. Werkelijk alles werd gestript en verbouwd en het complete huis heeft op de kop gestaan om te realiseren wat er nu is: een oase van luxe, rust en ruimte.

Geschiedenis

De woning aan de Stationslaan 8 is al meer dan 110 jaar oud en kent zodoende dan ook een rijke geschiedenis. Ooit werd het object gebouwd door dierenarts Mensema, die er met zijn gezin in woonde, maar die er ook zijn dierlijke patiƫnten ontving in de aangrenzende praktijk.

Graanopslag & vordering door de Duitsers

In de jaren erna heeft het pand diverse functies bekleed. Zo bestaat het vermoeden dat er een graanopslag in de aangrenzende schuur (die inmiddels is afgebroken) heeft gezeten en dat in het pand zelf een agrarische winkel was gesitueerd. In de Tweede Wereldoorlog werd Beilen hevig gebombardeerd en de woning aan de Stationslaan 8 werd, vanwege haar gunstige ligging aan het spoor, gevorderd door de Duitsers. Hier beraamden ze hun plannen en overnachten ze bovendien.

Geluk

Gelukkig is de woning zelf bespaard gebleven en in de jaren erna hebben diverse gezinnen hun geluk gevonden in deze woning. In de jaren erna werd het pand meer en meer een bouwval en werd het bovendien ook nog tijdelijk bewoond door krakers.

Kortom; een woning met een verhaal. Dat verhaal krijgt vandaag de dag een compleet andere wending. Op deze plek maken en Alie en Alle hun dromen werkelijkheid. En in deze werkelijkheid kun jij als gast vandaag de dag ontspannen vertoeven in een van de prachtige appartementen en bovendien genieten van alle het moois dat Drenthe te bieden heeft.