Assen & TT

Binnen een kwartiertje rijden (en in slechts 9 minuten met de trein) sta je in de hoofdstad van Drenthe. Assen heeft een gezellig centrum met diverse terrasjes en een bescheiden, maar leuk winkelbestand waar je je prima een middagje kunt vermaken. En heb je een paar uurtjes rondgelopen in Assen, dan kun je nog even tot rust komen in het groen van een van de oudste bossen van Nederland; het Asser Bos.

Musea

Ben je in Assen voor een dagje cultuur snuiven, dan is het Drents museum een leuk uitje. Hier zijn al vele grote tentoonstellingen van over de hele wereld geweest. Voor de actuele expositie kun je het beste even een kijkje nemen op hun website. Ook leuk: een kijkje nemen in het Stoottroepen museum in de kazerne van Assen. Hier leer je alles over de historie van de militairen van de Koninklijke Landmacht.

TT

Als je in Assen bent, dan kan een bezoekje aan hét motorcircuit van het noorden natuurlijk niet ontbreken. Het TT-circuit Assen trekt jaarlijks duizenden bezoekers tijdens evenementen zoals de TT van Assen, het WK Superbike en het Brits kampioenschap Superbike. Ben je zelf een motorrijder? Tijdens de zogeheten ‘trackdays’ kun je zelf een rondje rijden op het circuit!